22 Kasım 2008 Cumartesi 02:03 E-Borcu Yoktur Uygulaması Uluslar arası Eşya Taşımacılığı Elmas Dış Ticaretinin Düzen ve Denetlenmesine Dair Karar Suriye (Güney – Kuzey ve Doğu – Batı Otoyolu) Tek Adımda Yatırım Bürosu Hakkında Bulgaristan ın Yeni Davetiye Uygulaması Türkiye Halk Bankası İhtiyaç Fazlası Gayrimenkullerin Listesi Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı Ekolojik Enerji - Tehlikeli Atık Bertarafı Hakkında Yemende Standart Değişikliği (ISPM 15 Standardına Uygunluk Şartı)  
Untitled Document
123 Flash Menu Placeholder.















































TIR SİSTEMİ, YURTDIŞI TAKİBATLAR TOPLANTISI
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Tır Sistemi, Geçiş Belgeleri ve Yurtdışı Tatbikatlar” konulu toplantı, Nakliye Firmalarının temsilcilerinin yoğun katılımı ile yapıldı. Toplantıya Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü...

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Tır Sistemi, Geçiş Belgeleri ve Yurtdışı Tatbikatlar” konulu toplantı, Nakliye Firmalarının temsilcilerinin yoğun katılımı ile yapıldı. Toplantıya Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zafer DAĞLAR ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tır ve Ata Karnesi Müdürlüğü’nden Can ÖZKAYMAK, E.Yaşar ÇAKMAK ve Ayça TÜRKCAN konuşmacı olarak katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet ÇİNÇİN, Hatay İli’nin konumu nedeniyle, ihracat ve nakliyenin büyük ölçüde gelişmesine neden olduğunu söylerken, İl merkezinde mevcut 147 firmanın tır sisteminden yararlandığını ve karayolu ile uluslararası eşya taşımacılığı yaptığını belirtti.


Hatay’ın, Türkiye’de tır karnesi satışı yapan 11 ilden bir tanesi olduğuna dikkati çeken ÇİNÇİN, şöyle konuştu:


“Yurt içi karayolu ile yurt içi eşya taşımaları yetki belgesi olan ‘K Belgeleri’ de Odamızdan verilmektedir. Bu hizmet bütün Hatay iline yapılmaktadır. Odamızca 3 bin 50 adet K Belgesi tanzim edilerek ilgili kişilere verilmiştir. Ayrıca Hatay ili içi ve 100 kilometrelik alan içerisindeki mesafelerde kullanılacak olan şu anda adedi 304 olan ‘Y Yetki Belgeleri’ de odamız üyesi firmalara ve Hatay Esnaf Odaları’na kayıtlı üyelere verilmektedir.


Nakliye Sektörünün gelişmesi, karayolu taşıma kanunu ve bu kanuna bağlı olarak çıkarılan karayolu taşıma yönetmeliği ile tır rejimi ve uluslararası taşımalarda kullanılan geçiş belgeleri hususlarında nakliyecilerimizi bilgilendirmek üzere Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zafer DAĞLAR ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tır ve Ata Karnesi Müdürlüğü yetkililerini davet ettik. Amacımız, nakliye sektörü ile ilgili sorunları yetkili kişilerin bilgilendirmeleriyle çözmektir.


Nakliye sektörünün kazandığı her kuruşun helal olduğunu, ancak bu parayı kazanırken bazı komşu ülkelerle sorunlar yaşadıklarını belirterek, Özellikle en yakın komşumuz olan ve kan bağımız bulunan Suriye ile büyük sorunlar yaşıyoruz. Çünkü çoğu zaman keyfi şartlar getirilmekte ve bu da bizim haklarımızı engellemektedir. Bu konuda hükümetten daha aktif performans bekliyoruz dedi.


Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zafer DAĞLAR, 2003 yılından itibaren yapılan düzenlemelerde kara yolu taşımacılığının AB standartlarına uygun sektörler arasına girdiğini söyledi. DAĞLAR, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nda yapılan TIR sistemi geçiş belgeleri ve yurt dışı takibatlar konulu bilgilendirme toplantısında, Türkiye de yurt içi yolcu ve eşya taşımacılığının yüzde 90 ının kara yolu ile yapıldığını belirtti. Kalan yüzde 10 un ise deniz ve demir yolu taşımacılığı ile yapıldığını belirten DAĞLAR, Dünyanın hiçbir ülkesinde taşımacılıkta kara yolu bu kadar yoğun bir şekilde kullanılmıyor. Ancak ülkemizde bugüne kadar yapılan politikalar gereği olmalı ki kara yolu taşımacılığı hep artmış dedi. DAĞLAR, şöyle konuştu: Kara yolu taşımacılığının 2003 yılı öncesinde içinden çıkılmaz bir haldeydi. Sektörü düzenleyen özel bir kanun bile yoktu. Ancak 2003 yılından itibaren yapılan düzenlemelerle kara yolu taşımacılığı sektörün de büyük bir reform yaşandı. Kara yolu taşımacılığı günümüzde AB standardına uygun sektörler arasına girdi.







16:49:00
22 Kasim 2008
Bu haber  284  kere okundu Yazıcıya Yolla


Untitled Document










SANAYİ BAKANLIĞI Kobi Bilgi Sitesi KOSGEB Dış Ticaret Müsteşarlığı ULaştırma Bakanlığı İhracatı Geliştirme Merkezi Akdeniz İhracatçılar Birliği Türkiye İstatistik Kurumu
    © 2008 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Web Tasarım : idizayn