09/05/2012 - Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Hatay Sanayici İş Adamları Derneği’ne Anlamlı Ziyaret

Haber Görsellerini Başlar

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayrettin Çolakoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin ve Yönetim Kurulu üyeleri Selahattin Eskiocak, Rıfat Görür, Süheyl Budak, M.Sabit Karadeniz ve Sami Ekşi’den oluşan heyet 09 Mayıs 2012 Çarşamba günü Hatay Sanayici İş Adamları Derneği (HASİAD)’ni ziyaret etti. HASİAD hizmet binasında gerçekleşen ziyarette, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin ve Yönetim Kurulu üyelerini HASİAD Başkanı Gülay Gül ve HASİAD Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay’ın kalkınması ve daha iyi yerlere taşımak için Başta ATSO olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının  tek hedef belirleyip ve bu hedefe ulaşmak için tüm imkanlarını seferber etmeleri gerektiğini vurguladı. ATSO’ nun başarıyla tamamlamış olduğu projelerin sunumunun izlenmesinin ardından  proje ortağı olduğu Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi  (ABİGEM) tanıtım cd’ sinin izlenmesinin ardından ABİGEM hakkında HASİAD Başkanı Gülay Gül’e ve üyelerine bilgiler vererek işletmeler için çok faydalı hizmetler vereceğini, bilgi alabilecekleri, “İstihdam ve Yatırım” konusunda danışabilecekleri önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Avrupa Komisyonu'nda kabul edilen KOBİ Yasası sayesinde Türkiye' deki ABİGEM ofisleri çok önemli bir rol üstlenecektir. Dolayısıyla şehrimizdeki işletmeler de ofislere gelerek bilgi, eğitim ve danışmanlık hizmetleri alabilecektir. İşlerinde kullanacakları projeleri gerçekleştirebileceklerini dile getiren Çinçin, Oluşturulan ABİGEM ağı sayesinde KOBi'ler rekabetçi güçlerini artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunacaktır diyerek sözlerini sonlandırdı.

HASİAD Başkanı Gül, ATSO ile dayanışma içinde olmayı ve her zaman aynı amaç doğrultusunda çalışmayı temenni ettiklerini dile getirdi. HASİAD Başkanı Gülay Gül yaptığı konuşmada, Hatay’ın yıldızının parladığı bir dönem yaşadığına dikkat çekerek, “Hatay’ın çok ciddi sorunları var. Bu sorunlar karşısında ciddi çabalar içine girmek durumundayız. Şehrimizde daha güvenilir bir ortamın yaratılması için Ortadoğu krizinin bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Hatay’ın alt yapı açısından kalkınması için yeni imkanlar ve yabancı yatırımlar sağlamak amacıyla mücadele vermemiz gerekmektedir. Özellikle bölgenin kalkınması açısından oluşturulan ve finanse edilen bütün projelerin uygulanması Hatay için çok önemlidir” dedi.

ATSO ve HASİAD yönetim kurulu üyelerinin bir araya geldiği nezaket ziyareti sıcak bir sohbet havasında geçti. Ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde, genel anlamda Hatay’ın mevcut sorunları ve çözüm yolları üzerinde duruldu. ATSO ve HASİAD yönetim kurulu üyelerinin birlikte fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sonlandırıldı.