atso@antakyatso.org.tr
HİZMETLER
ONLINE İŞLEMLER

Toprak Analiz Protokolü İmzalandı

GENEL
3 Eylül 2021
Paylaş

Hatay Yayladağı’nda “Çilek Üretim Alanlarının Toprak Analizleri’’ nin yapılması ile ilgili protokol Antakya Ticaret ve Sanayi Odamız, Yayladağı Belediyesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Yayladağı Ziraat Odası, Yayladağı İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle imzalandı.

İlçede üretilecek ürünlerin İhracat potansiyelinin arttırılması için yapılacak çalışmalarda ilgili kurumların desteğiyle önceden yapılacak toprak ve su analizleri yapılacaktır. Böylelikle oluşacak maddi kayıpların önüne geçilebileceği açıklandı.

‘ÇİLEK’ ürünün İhracat potansiyelinin artması için “Çilek Üretim Alanlarının Toprak Analizlerinin” yapılması ile ilgili önemli bir protokolü imza altına aldık diyen Başkanımız Hikmet Çinçin: ‘’ilimiz tarım İhracatına fayda sağlayacağına inandığımız bu protokole imza atan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, hayırlı olmasını temenni ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yayladağı tarımının ivme kazanmasına öncülük edecek protokolle çiftçinin daha çok verim elde edeceğini belitten Belediye Başkanı Mehmet Yalçın imza töreninde yaptığı konuşmada:

‘’Tarım kenti olma yolunda mesafe kat eden ilçemizin profesyonel tarıma adım atması açısından önemli protokolü Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay MKÜ, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Ziraat Odası ve Yayladağı Belediyesi paydaşlığında imzaladık.  Ücretsiz toprak ve su analizinin çiftçilerimize hayırlı olması temenniz dedi. Ücretsiz Toprak ve Su Analiz Protokolünü İmzaladık. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Böylece hem yersiz gübreleme önüne geçeceğiz hem topraklarımızın ömrünü uzatacağız hem de yeraltı kaynaklarını kirletmemiş olacağız’’ ifadelerini kullandı.