atso@antakyatso.org.tr
HİZMETLER
ONLINE İŞLEMLER

Hisse Devri Çok Ortaklı

 
https://mersis.gtb.gov.tr/Portal/Home/Index  adresinden talep başvurunuzu yapınız.
 
 1.    Dilekçe (Eksiksiz ve İmza yetkilisi yönetim organı tarafından imzalanmış. Müşterek yetki olması halinde müşterek imzalı olmalıdır  - Ticaret Sicil Yönetmeliği 23/1 23/2 23/4 23/5 - Türk Ticaret Kanunu 29/1 29/2)


2.    - Genel Kurul Kararı (Noter Onaylı 1 Suret) (Eksik İmzalar var ise Çağrı Usullerine uyulması gerekmektedir. Vekaleten imza atılacak ise Özel Vekaletname düzenlenmelidir.) 

              Dikkat: Hissesini devredip şirketten ayrılan ortak da hisse devir kararına katılmalı ve ortaklar kurul kararını imzalamalıdır.

Dikkat: Hissesini devredip şirketten ayrılan ortak müdür ise görevine devam edip etmeyeceği kararda belirtilmelidir.

Dikkat: TTK 623 gereğince şirket ortaklarından en az birinin şirketi yönetim hakkına ve temsil yetkisine haiz müdür olması gerekmektedir.

Dikkat: Hisse devrinin kabulü kararı, hisse devir sözleşmesi tarihi ile  aynı veya sonrasında ki bir tarihte  alınmalıdır.

Dikkat: Anasözleşmenin sermaye başlıklı maddesinde hisse adedi bulunması halinde, hisse devir kararında yer alan vaki devir neticesinde hisse adedi anasözleşmedeki hisse adedi değerine göre belirtilmelidir.

Dikkat: Genel kurul toplantısında kendisini vekil vasıtasıyla temsil ettirmek isteyen ortağın vereceği VEKALETNAMEDE açıkça şirketin ünvanı ile ait olduğu genel kurul toplantısının tarihi ve gündemi belirtilmek suretiyle münhasıran o toplantı için  '' Genel kurulda kendisini temsil etmeye  ve alınacak kararların altına imza atmaya '' yetki verilmesi durumunda  genel kurul toplantısına vekaleten katılım sağlanması mümkün  olacaktır.

Dikkat: Gümrük Müşavirlik şirketlerinde ortak ve yetkililerin gümrük müşavirliği veya müşavir yardımcılığı belgeleri noter onaylı olması gerekmektedir.


3.    Noterde Düzenlenen Hisse Devir Sözleşmesi (Dikkat: Hisse devrinin kabulü kararı, hisse devir sözleşmesi tarihi ile  aynı veya sonrasında ki bir tarihte  alınmalıdır.)

4.    Reşit olmayan şirket ortağının anne ve babasının ya da anne/babadan herhangi birisinin şirkete ortak olması halinde reşit olmayan ortak için 

5.    Pay defterinin son halinin müdür imza ve kaşeli sureti. 

6.   Yabancı Ortak Var ise için Yabancı Bilgi Formu Formu. 

UYARILAR

* Limited şirket hisse devir kararlarında sermayenin kısmen veya tamamen ödendiğinin beyan edilmesi zorunlu değildir; ancak kararda belirtilmesi durumunda sermayenin ödendiğinin ve öz varlık içinde sermayenin korunduğunun tespit edildiği  SMMM/YMM raporunun ve müşavire ait  faaliyet belgesinin ibrazı gerekmektedir.

* Hissesini devredip şirketten ayrılan ortak da hisse devir kararına katılmalı ve ortaklar kurul kararını imzalamalıdır.

* Hissesini devredip şirketten ayrılan ortak müdür ise görevine devam edip etmeyeceği kararda belirtilmelidir.

* T.T.K 623 Mad. gereğince şirket ortaklarından en az birinin şirketi yönetim hakkına ve temsil yetkisine haiz müdür olması gerekmektedir. 

* Şirketin birden fazla müdürünün olması durumunda bunlardan birinin şirket ortağı olup olmamasına bakılmaksızın müdürler kurulu başkanı olarak atanması şarttır. 

* Yeni ortak girişi var ise

A-Yabancı Uyruklu Ortak Gerçek Kişi İse;

-Tercüme edilmiş noter onaylı pasaport sureti (1 adet asıl )

-Vergi dairesi, vergi numarasının yer aldığı  potansiyel görüntüleme belgesi

veya; Yabancı Koruma Kimlik Belgesi ile Adres Beyanı sunulmalıdır.

B-Yeni giren ortağın yabancı uyruklu tüzel kişi olması halinde tüzel kişinin güncel sicil kayıtlarını içeren belge ( Bu belge, şirketin tabi bulunduğu ülkedeki noterler tarafından ve o ülkedeki Türk Konsolosluğu veya Türkiye'deki Dışişleri Bakanlığı tarafından ya da Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi hükümlerine göre onaylanmış ve bunların noterden onaylı Türkçe çevirilerinin de yaptırılmış olması gerekir.)